Ga naar de inhoud

Archieven: Workshops

Italiaanse kookworkshop

By Administrator

Onder begeleiding ga je aan de slag in de keuken om traditionele Italiaanse recepten te bereiden om deze vervolgens gezamenlijk aan tafel te nuttigen. De gerechten gaan mee met het seizoen en zijn dus wisselend. Vaak heeft het gerecht een verhaal, van herkomst, oorsprong, of soms zelfs een mythe. Hierover zal ook kort wat verteld … Continued

Wild kookworkshop

By Administrator

Tijdens deze cursusdag staan de diverse bereidingen van wild op het menu. Het meest duurzame product van de Veluwe. Er worden verschillende diersoorten besproken en behandeld: gevogelte, klein wild en grofwild. Er wordt ook een klein stukje theorie behandeld, waarna je ermee aan de slag gaat in de keuken. Je bereidt een 3-gangen wild menu, … Continued

Italiaanse bak workshop

By Administrator

Tijdens de workshop verkennen we de Italiaanse baksels met een bijzondere historie, cultuur en familie, waaronder Siciliaanse cannoli, Baci di Dama uit Piëmonte en de familieklassieker crostata. Er is een voorkeur op te geven voor welke baksels worden gemaakt en na het bakken kunt u genieten van een kop koffie of thee terwijl u proeft. … Continued

Cursus basis kennis wijn

By Administrator

Deze cursus basis kennis wijn heeft zowel een middag- als avond optie en biedt een combinatie van theorie en praktijk, waarbij u zich verdiept in wijnproeven, het herkennen en benoemen van smaken. Het doel is om uw persoonlijke smaakvoorkeuren te ontdekken en de redenen erachter te begrijpen. Zo staat u nooit meer twijfelend voor het … Continued

Drie gangen seizoens kookworkshop, thema Kerst

By Administrator

Bij deze drie gangen seizoens kookworkshop ligt het accent op het aanstaande Kerst diner. We maken gebruik van regionale en seizoensgebonden producten. We bewegen met de seizoenen mee, zo maken we elk seizoen heerlijke recepten die goed passen in dat seizoen en nu dus in het bijzonder Kerst. We gaan er alles aan doen om … Continued

Paas kookworkshop

By Administrator

Ben je er klaar voor om een ontspannen, maar heerlijke, Paasbrunch te organiseren, met een Italiaanse touch. Genieten en lekker brunchen met Pasen en breng tijd door met je familie of gezin. Daar is deze cursus voor bedoeld. Je leert klassieke Paasrecepten en je gaat naar huis met genoeg inspiratie om een heerlijke, ontspannen Paasbrunch … Continued

Maaltijd zoals in Italië

By Administrator

Bij deze workshop gaan we een maaltijd zoals in Italië bereiden, waar iedereen zich zal verheugen op de smaakvolle gerechten, geserveerd in schalen op lange gedekte tafels. We serveren een uitgebreid menu bestaande uit een antipasti, primi (voorgerecht), een secondo (hoofdgerecht) met contorni (bijgerecht) en een dolce (zoet nagerecht). Naar wens kan er afgesloten worden … Continued

Drie gangen Italiaans

By Administrator

In deze exclusieve workshop zullen we ons verdiepen in de rijke culinaire tradities van Italië door het bereiden van drie verfijnde, restaurantwaardige Italiaanse gerechten. Elke gang wordt zorgvuldig gepresenteerd en opgemaakt, zodat deelnemers niet alleen de smaken maar ook de visuele aantrekkingskracht van deze heerlijke creaties kunnen waarderen. Deze workshop is ook te boeken in … Continued

Pasta en saus workshop

By Administrator

De basis van goede pasta is de manier waarop het deeg gemaakt wordt: met liefde, geduld en inspanning. In deze workshop zullen we het basisdeeg verwerken tot diverse soorten pasta, zoals tagliatelle, farfalle en gevulde pasta’s als pansotti of ravioli. Ook bespreken we welke saus het beste bij welke pasta past, en natuurlijk maken we … Continued

Shared dining workshop

By Administrator

Tijdens deze shared dining workshop maken we een aantal mooi opgemaakte overheerlijke gerechtjes in het formaat van een voorgerecht, waardoor je meerdere kunt maken, delen en lekker eten. Doordat het er meerdere zijn, wordt het een volledige maaltijd (tapasachtig). Deze gerechten worden gemaakt met de meest verse ingrediënten en een verrassend lekkere smaak en verschillende … Continued