Ga naar de inhoud

Leer Italiaans koken met onze individuele workshops.

Met onze individuele workshops leer je om echte Italiaanse gerechten op tafel te zetten voor jezelf en de mensen om je heen.

gezellig-aan-tafel

SAMEN OF ALLEEN

Authentieke Italiaanse gerechten bereiden met (h)eerlijke ingrediënten, dat leer je in onze leerzame en vooral gezellige workshops.

Individuele workshops

opmaken-van-eten

Samen de Italiaanse keuken ontdekken

Als je ooit het geheim van Italiaanse keuken hebt willen leren, dan is een kookworkshop de perfecte manier om dit te doen! Leer de traditionele methoden die Italiaanse chefs gebruiken om heerlijke, authentieke gerechten te maken. Ontdek de smaken en texturen van de fijnste ingrediënten en beheers de technieken die ervoor zorgen dat je kookkunsten opvallen.

Met een Italiaanse kookworkshop kun je je eigen heerlijke gerechten maken voor familie en vrienden. Deze individuele workshops geven we vier keer per jaar. Let op: onze individuele workshops hebben een minimum en maximum aantal deelnemers. Bij te weinig deelnemers kunnen we de workshop niet door laten gaan. Als de workshop vol zit kunnen we geen aanvragen meer aannemen.

De prijzen van onze individuele workshops zijn inclusief BTW en drankjes. Start je workshop extra gezellig met een glas Prosecco of een glas Aperol Spritz € 6,75 excl. btw p.p. en een heerlijk borrelplankje, met zelf geïmporteerde en vers gesneden hammen en salami’s € 5,75 excl. btw p.p.

Is het erg gezellig en wil de groep nog even naborrelen? Het is mogelijk om de workshops te verlengen voor € 175.00 per uur tot maximaal 24:00.

Download drankenkaart
box 1

Italiaanse bak workshop

Datum: 10-03-2024

Tijdens de workshop verkennen we de Italiaanse baksels met een bijzondere historie, cultuur en familie, waaronder Siciliaanse cannoli, Baci di Dama uit Piëmonte en de familieklassieker crostata. Er is een voorkeur op te geven voor welke baksels worden gemaakt en na het bakken kunt u genieten van een kop koffie of thee terwijl u proeft. Na het bakken kunt u genieten van de overheerlijke baksels, die u mee naar huis neemt in de goodie bags. Enkele andere voorbeelden van baksels die we kunnen maken: Tartufini cioccolato misti (chocolade balletjes), Biscotti (verschillende soorten), Cantuccini, Torta Caprese, Pannetone/pandoro en Torta di sorento. Ontvangst 9.30 uur start workshop 10.00uur

€ 75

Duur: 3.5 uur

Aankomst: 10:00

aanmelden
box 1

Pasta en saus workshop

Datum: 08-04-2024

De basis van goede pasta is de manier waarop het deeg gemaakt wordt: met liefde, geduld en inspanning. In deze workshop zullen we het basisdeeg verwerken tot diverse soorten pasta, zoals tagliatelle, farfalle en gevulde pasta's als pansotti of ravioli. Ook bespreken we welke saus het beste bij welke pasta past, en natuurlijk maken we er een bij onze verse, zelfgemaakte pasta.

 

€ 69

Duur: 2,5 uur

Aankomst: 17.00

aanmelden
box 1

Pasta en saus workshop

Datum: 08-03-2024

De basis van goede pasta is de manier waarop het deeg gemaakt wordt: met liefde, geduld en inspanning. In deze workshop zullen we het basisdeeg verwerken tot diverse soorten pasta, zoals tagliatelle, farfalle en gevulde pasta's als pansotti of ravioli. Ook bespreken we welke saus het beste bij welke pasta past, en natuurlijk maken we er een bij onze verse, zelfgemaakte pasta.

let op deze workshop is VOL !!! maar word ook gegeven op:  8-4-2024

€ 69

Duur: 2,5 uur

Aankomst: 17.00

aanmelden
box 1

Paas kookworkshop

Datum: 24-03-2024

Ben je er klaar voor om een ontspannen, maar heerlijke, Paasbrunch te organiseren, met een Italiaanse touch. Genieten en lekker brunchen met Pasen en breng tijd door met je familie of gezin. Daar is deze cursus voor bedoeld. Je leert klassieke Paasrecepten en je gaat naar huis met genoeg inspiratie om een heerlijke, ontspannen Paasbrunch te bereiden.

€ 75.00

Duur: 4 uur

Aankomst: 10:00

aanmelden
box 1

Cursus basis kennis wijn

Datum: 21-04-2024

Deze cursus basis kennis wijn heeft zowel een middag- als avond optie en biedt een combinatie van theorie en praktijk, waarbij u zich verdiept in wijnproeven, het herkennen en benoemen van smaken. Het doel is om uw persoonlijke smaakvoorkeuren te ontdekken en de redenen erachter te begrijpen. Zo staat u nooit meer twijfelend voor het wijnschap of bent u onzeker bij het kiezen van een wijn op de kaart in een restaurant. In slechts één middag of avond leert u over wijnbouw, wijnregio's, het interpreteren van etiketten, proeven, selecteren en beoordelen van wijnen.

€ 49

Duur: 2.5 uur

Aankomst: 15.00

aanmelden
box 1

Wild kookworkshop

Datum: 15-10-2024

Tijdens deze cursusdag staan de diverse bereidingen van wild op het menu. Het meest duurzame product van de Veluwe. Er worden verschillende diersoorten besproken en behandeld: gevogelte, klein wild en grofwild. Er wordt ook een klein stukje theorie behandeld, waarna je ermee aan de slag gaat in de keuken. Je bereidt een 3-gangen wild menu, dat vervolgens heerlijk geserveerd wordt met een glas passende wijn.

€ 125.00

Duur: 4 uur

Aankomst: 16.30

aanmelden
box 1

Italiaanse kookworkshop

Datum: 13-11-2024

Onder begeleiding ga je aan de slag in de keuken om traditionele Italiaanse recepten te bereiden om deze vervolgens gezamenlijk aan tafel te nuttigen. De gerechten gaan mee met het seizoen en zijn dus wisselend. Vaak heeft het gerecht een verhaal, van herkomst, oorsprong, of soms zelfs een mythe. Hierover zal ook kort wat verteld worden en er zullen bij de gerechten passende wijnen geschonken worden en uitgelegd waarom juist deze wijn & spijs combinatie een goede is.

€ 90.00

Duur: 3,5 uur

Aankomst: 17:30

aanmelden
box 1

Drie gangen seizoens kookworkshop, thema Kerst

Datum: 11-12-2024

Bij deze drie gangen seizoens kookworkshop ligt het accent op het aanstaande Kerst diner. We maken gebruik van regionale en seizoensgebonden producten. We bewegen met de seizoenen mee, zo maken we elk seizoen heerlijke recepten die goed passen in dat seizoen en nu dus in het bijzonder Kerst. We gaan er alles aan doen om u zo veel mogelijk inspiratie te geven om een zo mooi, lekker en onstpannen Kerst diner te kunnen bereiden, zodat u zelf niet tijdens het Kerst diner de hele tijd in de keuken staat.

€ 139

Duur: 4 uur

Aankomst: 14.00

aanmelden